Eugen Tomac, despre atacul lui Ion Chicu: Răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române

  • 22 Mai 2020 18:02
Eugen Tomac, despre atacul lui Ion Chicu: Răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române

Liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP) din România, Eugen Tomac, a reacționat la atacul premierului Ion Chicu la adresa României.

„După atacurile de astăzi ale premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că „Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, a declarat, într-un mesaj pe Facebook, liderul PMP.

Menționăm că premierul Ion Chicu a atacat dur România, în contextul unor declarații ale europarlamentarului român Siegfried Mureșan despre gestionarea defectuasă a crizei COVID-19 și eșuarea implementării reformelor. 

„Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi... Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de "adus mingi" buni... Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal”, a declarat Chicu.

 

 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău