Eugen Tomac a explicat, în premieră, de ce deputații de pe ambele maluri ale Prutului nu vor avea o ședință comună

  • 01 Martie 2018 19:30
Eugen Tomac a explicat, în premieră, de ce deputații de pe ambele maluri ale Prutului nu vor avea o ședință comună

Deputatul PMP din Parlamentul României, Eugen Tomac a declarat în premieră pentru 10TV care este motivul pentru care Chișinăul a respins organizarea unei ședințe solemne comune a celor două legislative din România și Republica Moldova.

Eugen Tomac a declarat că știe care sunt motivele pentru care politicienii de la Chișinău una spun și alta fac, în sensul că au respins o asemenea propunere de a avea o ședință solemnă comună.

„Din rațiuni politice s-a întâmplat acest lucru, considerându-se că în Republica Moldova au loc alegeri anul acesta, un asemenea gest patriotic pe unii i-ar putea afecta. Acesta este motivul pentru care acei din PD n-au vrut să se afișeze cu un asemenea mesaj în an electoral. Asta este propria mea evaluare, nu am detalii, dar în cheia aceasta o citesc. Ceea ce mi se pare ipocrit este următorul lucru: 64 de parlamentari de la Chișinău dețin și cetățenia română, din 101, 64 sunt cetățeni ai României, deci mai mult de jumătate +1 sunt cetățeni ai României.  Dacă acești oameni ar fi cinstiți cu ei și ar vota așa când au declarat așa când au depus jurământul n-ar fi existat nici o problemă”, a subliniat deputatul Eugen Tomac.

 Anterior, după ce senatorul român, senatorul român, Iulia Scântei, a declarat că Parlamentul de la Chișinău a refuzat o ședință interparlamentară la București cu ocazia Anului Centenarului, șefului Legislativului, Andrian Candu, a negat aceste acuzații.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău