Eugen Tomac: „Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - R. Moldova vine să consolideze suportul pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova”

  • 02 Noiembrie 2022 13:25
Eugen Tomac: „Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - R. Moldova vine să consolideze suportul pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova”

Criza energetică și modul în care Uniunea Europeană și statele membre pot ajuta Republica Moldova au fost subiectele centrale ale discuțiilor Delegației  Parlamentului European cu oficiali moldoveni,  care s-a reunit la Chișinău în cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - R. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Eurodeputatul Eugen Tomac a declarat în cadrul unei emisiuni la Radio Chișinău că Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - R. Moldova vine să consolideze suportul pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova într-un moment fără precedent.

La această etapă este foarte important ca Republica Moldova  să poată să beneficieze de toate instrumentele de finanțare pe care le au toate statele europene, spune Eugen Tomac.

“Mesajul cu care plecăm la Bruxelles este unul foarte clar: trebuie ajutată cu toată forța  Republica Moldova. Vizita are mai multe semnificații. În primul rând pentru a consolida suportul pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova într-un moment fără precedent. Pentru că au mai existat tensiuni în relația Chișinău-Moscova, dar niciodată nu a existat un război real lângă R Moldova  cum este cel din Ucraina și niciodată nu a existat această brutalitate probată prin fapte legată de criza energetică prin care trece Republica  Moldova”, a spus Eugen Tomac.

Eurodeputatul Eugen Tomac a mai subliniat că în Uniunea Europeană există o solidaritate fără precedent pentru Republica Moldova, iar  săptămâna viitoare la Paris va avea loc o reuniune pe platforma de sprijin unde state din Uniune Europeană  și din afara ei vor dona bani pentru susținerea Chișinăului.

Totodată Eugen Tomac a menționat rolul important pe care îl are  România, oferind sprijin direct în fiecare zi cetățenilor Republicii Moldova.

„Evident că România nu putean altfel  să acționeze decât cum acționează în prezent. Nici în România lucrurile nu sunt extraordinare. Prețurile și în România au afectat puternic populația. Totuși România îți permite să treacă peste această iarnă. Apropierea aceea despre care multă lume vorbește vu reținere se produce anume în momente de criză. Și este evident că în momentul actual nu mai ține nicio propagandă. Viața bate filmul de cele mai multe ori și în aceste zile o simțim din plin”, a declarat Eugen Tomac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău