Eugen Sturza, despre declarațiile lui Pavel Voicu: Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează

  • 16 August 2019 08:12
Eugen Sturza, despre declarațiile lui Pavel Voicu:  Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează

Eugen Sturza a venit cu o reacție după ce ieri ministrul Apărării, Pavel Voicu, a afirmat că au avut loc mai multe ilegalități în perioada când acesta conducea instituția.

Potrivit lui Eugen Sturza, aceste declarații vin în urma lipsei de conlucrare între Ministerul Apărării și președintele Igor Dodon, în perioada mandatului său. „Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează”, a menționat fostul ministru al Apărării. 

De asemenea, el susține că Pavel Voicu a ieșit în fața presei la indicația lui Igor Dodon. În același timp, Eugen Sturza neagă că și-ar fi acordat, prin ordinul său, arme din dotarea Armatei Naționale. „Armele, 2 la număr, mi-au fost acordate de Conducerea Marelui Stat Major în semn de apreciere a militarilor pentru efortul depus în perioada mandatului meu”, a precizat ex-ministrul Apărării. 

Eugen Sturza a mai enumerat mai multe realizări din perioada când conducea Ministerul Apărării. „Când vorbește despre dezastrul din Armata Națională, care am încercat să-l ameliorez prin proiectele menționate mai sus, dumnealui uită cum colegii lui socialiști protestau în fața Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naționale, pentru povara bugetară pe care o are, dar nu uită să-și facă poze pe fundalul proiectelor inițiate de mine”, a mai spus Eugen Sturza. 

Amintim că ministrul Apărării, Pavel Voicu, a denunțat ieri într-o conferință de presă numeroase ilegalități care ar fi avut loc în cadrul armatei naționale în perioada fostelor guvernări. De asemenea, el a declarat că din ordimul ministrului Apărării au fost repartizate arme din dotarea Armatei Naționale mai multor demnitari și politicieni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău