Eugen Sturza, despre declarațiile lui Pavel Voicu: Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează

  • 16 August 08:12
Eugen Sturza, despre declarațiile lui Pavel Voicu:  Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează

Eugen Sturza a venit cu o reacție după ce ieri ministrul Apărării, Pavel Voicu, a afirmat că au avut loc mai multe ilegalități în perioada când acesta conducea instituția.

Potrivit lui Eugen Sturza, aceste declarații vin în urma lipsei de conlucrare între Ministerul Apărării și președintele Igor Dodon, în perioada mandatului său. „Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează”, a menționat fostul ministru al Apărării. 

De asemenea, el susține că Pavel Voicu a ieșit în fața presei la indicația lui Igor Dodon. În același timp, Eugen Sturza neagă că și-ar fi acordat, prin ordinul său, arme din dotarea Armatei Naționale. „Armele, 2 la număr, mi-au fost acordate de Conducerea Marelui Stat Major în semn de apreciere a militarilor pentru efortul depus în perioada mandatului meu”, a precizat ex-ministrul Apărării. 

Eugen Sturza a mai enumerat mai multe realizări din perioada când conducea Ministerul Apărării. „Când vorbește despre dezastrul din Armata Națională, care am încercat să-l ameliorez prin proiectele menționate mai sus, dumnealui uită cum colegii lui socialiști protestau în fața Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naționale, pentru povara bugetară pe care o are, dar nu uită să-și facă poze pe fundalul proiectelor inițiate de mine”, a mai spus Eugen Sturza. 

Amintim că ministrul Apărării, Pavel Voicu, a denunțat ieri într-o conferință de presă numeroase ilegalități care ar fi avut loc în cadrul armatei naționale în perioada fostelor guvernări. De asemenea, el a declarat că din ordimul ministrului Apărării au fost repartizate arme din dotarea Armatei Naționale mai multor demnitari și politicieni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
24,07 °C
cer senin
Umiditate:53 %
Vint:3,6 m/s
Sat
24 °C
Sun
25 °C
Mon
24 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C

Curs oficial BNM 24 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău