Eugen Sturza constată că Andrei Năstase și Ion Ceban nu au declarat toți banii pe care îi folosesc în campanie: „Am făcut propriile calcule”

  • 18 Octombrie 2019 16:40
Eugen Sturza constată că Andrei Năstase și Ion Ceban nu au declarat toți banii pe care îi folosesc în campanie: „Am făcut propriile calcule”

Alegerile din Chișinău sunt o farsă pusă la cale de alianța PSRM-ACUM, a declarat liderul Partidului Popular European, Eugen Sturza, într-o conferință de presă.

Fostul ministru al apărării susține că instanțele de judecată și Comisia Electorală Centrală au analizat superficial contestațiile depuse împotriva lui Andrei Năstase și Ion Ceban.

Potrivit propriilor calcule, Eugen Sturza constată că cei doi candidați nu au declarat toți banii pe care îi folosesc în campanie.

„Noi am studiat ofertele comerciale și prețul mediu de piață pentru panourile publicitare și reclama televizată, și am constatat că PSRM a cheltuit, doar în Chișinău, aproximativ 3 milioane de euro. De exemplu, dacă spoturile electorale ale lui Ceban ar apărea doar un minut pe zi la 7 posturi TV, el ar cheltui minimum 3500 de euro pe zi, la un preț de 500 de euro pe minut. Sau, cum poate blocul „ACUM” tipări ziare color doar cu 9 bani? Zilnic, la cele 12 corturi ale blocului, sunt distribuite câte 1000 de pliante, pe când ei au declarat doar 4000”, declară Eugen Sturza.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău