EU4Health: 4 milioane de euro pentru a îmbunătăți asistența medicală pentru refugiații ucraineni din România, Republica Moldova și alte state UE

  • 06 Decembrie 2023 18:44
EU4Health: 4 milioane de euro pentru a îmbunătăți asistența medicală pentru refugiații ucraineni din România, Republica Moldova și alte state UE

Comisia Europeană lansează miercuri, 6 decembrie, un proiect finanțat cu 4 milioane de euro prin programul EU4Health, pentru a contribui la îmbunătățirea accesului la asistență medicală pentru refugiații ucraineni și persoanele strămutate care beneficiază de protecție temporară în Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, România și Slovacia.

Proiectul este sprijinit de Comisie, împreună cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), scrie Calea Europeană.

Acesta se va derula pe o perioadă de 24 de luni și are ca scop consolidarea capacității sistemelor naționale de sănătate pentru a face față afluxului de persoane care fug de războiul din Ucraina și pentru a îmbunătăți accesul pacienților la sistemele naționale de sănătate în perioada de protecție temporară. Unele dintre inițiativele care vor fi desfășurate în comun de cei trei parteneri includ sprijinul acordat autorităților naționale de sănătate pentru a extinde acoperirea medicală pentru refugiați, inclusiv prin vaccinare.

Integrarea lucrătorilor din domeniul sănătății strămutați din Ucraina în forța de muncă din domeniul sănătății din țările gazdă, precum și eforturile de a stabili și consolida rețelele de astfel de lucrători pentru a le permite să ofere asistența medicală specifică de care au nevoie refugiații sunt, de asemenea, priorități ale proiectului.

Acest proiect reprezintă un alt pas important pentru a cimenta cooperarea UE-Ucraina în domeniul sănătății, după ce Comisia și Ministerul Sănătății din Ucraina au semnat un Acord de cooperare în domeniul sănătății în iunie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,66 m/s
Tue
27
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău