Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, după Bitcoin, stabilește un nou record

  • 04 Mai 2021 18:37
Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, după Bitcoin, stabilește un nou record

Ether, moneda virtuală asociată cu blockchain-ul Ethereum, a atins un nivel record de 3.474 de dolari, cu o creștere de aproximativ 360% anul acesta. Interesul în criptomonede a explodat în ultimul an pe măsură ce Bitcoin-ul a continuat să crească într-un ritm fără precedent.

Printre factorii din spatele popularității activelor digitale se numără interesul instituțional și atenția acordată de giganți precum Tesla, care a cumpărat până acum 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, relatează CNBC, citat de Mediafax și Digi24.

Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum acționează pe post de platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicații. Ethereum este numele rețelei, în timp ce Ether este criptomoneda folosită la alimentarea platformei.

„Ether este unul dintre principalii beneficiari ai exploziei pieței crypto. Impulsul s-ar putea extinde pe termen scurt și cred că Ether ar putea atinge 5.000 de dolari în termen de șapte zile”, spune Nigel Green, expert în criptomonede și CEO-ul firmei de consultanță financiară deVere Group.

Așa-numitele contracte inteligente sunt una dintre principalele caracteristici ale Ethereum, reprezentând – în linii mari – o colecție de coduri și date. De asemenea, există un interes tot mai mare pentru modurile în care poate fi folosit Ethereum pentru conceptul de finanțe descentralizate (DeFi), un sistem financiar deschis , unde se pot construi diferite instrumente și servicii financiare mici într-o manieră descentralizată, mai scrie sursa citată. 

Totodată, majoritatea NFT-urilor (token-uri nefungibile) – un trend în continuă ascensiune – sunt lansate pe blockchain-ul Ethereum, a cărei infrastructură permite astfel de dezvoltări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău