Estul Australiei, sub avertizări de vreme severă și inundații

  • 04 Septembrie 2022 12:41
Estul Australiei, sub avertizări de vreme severă și inundații

Părți din estul Australiei se află sub avertizări de vreme severă și inundații, a anunțat duminică Biroul național de Meteorologie, la câteva luni după ce inundații devastatoare au lovit coasta de est a țării, relatează Reuters.

În martie, cel puțin 13 persoane au murit și zeci de mii de locuitori au fost evacuați din cauza vremii extreme în statele Queensland și New South Wales, care au fost afectate de inundații grave ce au distrus clădiri și au lăsat fără electricitate numeroase locuințe.

Biroul de Meteorologie a emis duminică o avertizare de vreme severă pentru vânturi puternice în zone din statul Queensland (sud-est), precizând că rafale de vânt cu viteze de circa 100 de km/h sunt posibile pe parcursul zilei.

"Căutați adăpost, de preferință în interior și niciodată sub copaci. Atenție la copacii care pot cădea și liniile de înaltă tensiune", a afirmat agenția. Patru avertismente de inundații au fost lansate în statul australian.

În statul vecin New South Wales sunt în vigoare opt avertizări de inundații și o avertizare de vreme severă pentru zonele de coastă din nord, grav afectate de furtunile puternice din martie.

Vremea severă este provocată de un sistem de joasă presiune din largul coastei de nord a statului australian, a afirmat agenția.

În timpul inundațiilor devastatoare din martie, elicoptere militare au salvat oameni blocați pe acoperișuri, în timp ce șoferi și animale au fost salvați de pe poduri după ce apele în creștere au inundat terenurile din jur. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău