Estoniei va servi drept exemplu pentru R.Moldova în dezvoltarea turismului regional

  • 14 August 2018 10:25
Estoniei va servi drept exemplu pentru R.Moldova în dezvoltarea turismului regional

O delegație din Regiunea de Dezvoltare Nord a R.Moldova a efectuat recent o vizită de studiu în regiunea Pärnu (Estonia), înscrisă într-un proiect comun de promovare a turismului, transmite MOLDPRES.

Din delegație au făcut parte reprezentanți ai autorităților publice locale, organizațiilor neguvernamentale, antreprenori și meșteri populari din Regiunea de Nord. Programul vizitei a fost axat asupra unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Universitatea Tartu Pärnu College din Estonia și Universitatea de Stat din Moldova.

Specialiștii din țară noastră au vizitat mai multe obiective turistice din regiunea Pärnu, unde au avut posibilitatea să studieze experiența unor organizații neguvernamentale și antreprenori locali care activează în domeniul turismului.

Deplasarea în Estonia face parte din proiectul „Împuternicirea femeilor și tinerilor prin creșterea abilităților și competențelor lor în domeniul designului evenimentelor rurale și serviciilor de ospitalitate". Programul are un buget de peste 45 mii de euro, iar banii sunt oferiți de partenerii din Estonia. Proiectul este implementat în perioada august 2017 - ianuarie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău