Estonia va interzice fermele de animale crescute pentru blănuri până în 2025

  • 03 Iunie 2021 09:31
Estonia va interzice fermele de animale crescute pentru blănuri până în 2025

Parlamentarii din Estonia au votat miercuri în favoarea interzicerii fermelor de animale crescute pentru blănuri și le-au cerut producătorilor din acest domeniu să își închidă unitățile de producție până la sfârșitul anului 2025, informează DPA, citat de AGERPRES.

Cincizeci și cinci de parlamentari estonieni au votat amendamentul ce prevede interzicerea reproducției și sacrificării animalelor care sunt crescute exclusiv pentru blănurile lor, în timp ce 19 parlamentari s-au pronunțat împotrivă.

Activiștii pentru drepturile animalelor au salutat această decizie, pe care o consideră "o victorie istorică". Mulți dintre ei au criticat în repetate rânduri condițiile în care trăiesc animalele din astfel de ferme.

"Milităm pentru acest lucru de mulți ani și suntem foarte bucuroși că Estonia a devenit primul stat baltic care interzice fermele de animale crescute pentru blănuri", a declarat Annaliisa Post, o reprezentantă a organizației pentru bunăstarea animalelor Loomus.

Discuțiile despre o astfel de interdicție au început în Estonia încă din anul 2009, însă două proiecte de lege nu au întrunit voturile necesare, în 2017, respectiv în 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău