Estonia va achiziționa echipament militar neletal pentru Republica Moldova din fonduri ale Uniunii Europene

  • 25 Aprilie 08:34
Estonia va achiziționa echipament militar neletal pentru Republica Moldova din fonduri ale Uniunii Europene

Centrul Estonian de Investiții în Apărare a Statului va achiziționa echipamente militare neletale pentru Forțele Armate ale Moldovei, din fonduri din Fondul European pentru Pace.

Potrivit presei din Estonia, Centrul a semnat primul contract cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova și cu compania cehă ERA pentru achiziționarea unui sistem radar pasiv.

Acest lucru va îmbunătăți semnificativ capacitățile de apărare și supraveghere aeriană ale Republicii Moldova, în Estonia fiind deja utilizate radare similare.

Cu banii din Fondul European de Pace (circa 40 de milioane de euro pe an) Republicii Moldova îi vor fi furnizate echipamente militare neletale: vehicule blindate, echipamente de supraveghere aeriană și echipamente pentru război electronic.

„Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova din 2021, ajutând această țară să se integreze în procesele NATO și ale Uniunii Europene. Acest lucru se realizează prin Fondul European de Pace, care este tocmai menit să susțină politica externă și securitatea internațională a UE. general”, a declarat directorul general adjunct al Centrul Estonian de Investiții în Apărare a Statului, Katri Raudsepp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,06 m/s
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău