Estonia protestează față de încălcarea spațiului său aerian de către Rusia

  • 22 Iunie 2022 11:16
Estonia protestează față de încălcarea spațiului său aerian de către Rusia

Ministerul de externe de la Tallinn l-a convocat marți pe ambasadorul Rusiei pentru a protesta față de o încălcare "extrem de gravă" a spațiului aerian al Estoniei de către un elicopter rusesc, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Este a doua oară în mai puțin de două săptămâni când partea estoniană își exprimă dezaprobarea față de reprezentantul diplomatic al Moscovei, menționează agenția.

Ministerul afirmă că elicopterul rusesc a survolat sud-estul Estoniei în 18 iunie, fără a avea permisiunea în acest sens. "Estonia consideră că este vorba despre un incident extrem de grav și de regretabil, care creează fără îndoială tensiuni suplimentare și este complet inacceptabil", arată un comunicat al ministerului.

Cu aceeași ocazie, Estonia a cerut din nou retragerea trupelor rusești din Ucraina. "Rusia trebuie să înceteze amenințările la adresa vecinilor și să înțeleagă că prețul agresiunii declanșate împotriva Ucrainei este într-adevăr ridicat", adaugă documentul citat.

Estonia și-a exprimat totodată sprijinul față de Lituania, amenințată de Rusia cu represalii după interzicerea tranzitului pe teritoriul lituanian al unor mărfuri destinate exclavei ruse Kaliningrad de la Marea Baltică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău