Estonia: Mii de persoane au protestat împotriva reglementărilor anti-COVID-19

  • 24 Octombrie 2021 15:54
Estonia: Mii de persoane au protestat împotriva reglementărilor anti-COVID-19

Mii de estonieni au protestat sâmbătă împotriva măsurilor planificate de guvern pentru a stopa răspândirea noului coronavirus în urma creșterii numărului de infectări, informează dpa și Agerpres. Manifestanții s-au adunat în capitala Tallinn pentru a-și exprima furia față de vaccinările obligatorii și noile restricții anti-COVID-19. Unii din participanții la mitingul din Piața Libertății purtau steaguri și afișe, dar aproape niciunul nu purta mască de protecție, potrivit fotografiilor din presa estoniană, scrie hotnews.ro.

Guvernul a reintrodus reguli mai stricte împotriva pandemiei pentru a controla răspândirea virusului. Începând cu 25 octombrie, în multe zone se vor aplica dovada vaccinării sau a recuperării de pe urma COVID-19, precum și cerințe mai stricte de purtare a măștii de protecție.

Noile reglementări permit "doar celor care au fost complet vaccinați sau care au contractat și s-au recuperat după COVID-19 să ia parte la evenimente și activități controlate", a spus cancelaria de stat într-un comunicat.

În Estonia, situația s-a înrăutățit în ultimele săptămâni. Cu 1.643 de cazuri, numărul de noi infectări înregistrat sâmbătă a ajuns la nivelul atins în timpul valului de îmbolnăviri din martie.

Cifrele oficiale arată că în ultimele 14 zile s-au înregistrat aproximativ 1.238 de noi infectări la 100.000 de locuitori. Estonia are una din cele mai mari rate de infectare din Europa.

Aproximativ 55% din cei 1,2 m

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău