Estonia este cel mai mare donator de ajutor pentru Ucraina, raportat la PIB

  • 19 Aprilie 2022 17:36
Estonia este cel mai mare donator de ajutor pentru Ucraina, raportat la PIB

Mica republică baltică Estonia este de departe cel mai mare donator de ajutor pentru Ucraina, raportat la Produsul Intern Brut (PIB), relevă un studiu realizat de cercetători germani, citat marți de dpa.

De la începutul războiului declanșat de invazia rusă, pe 24 februarie, Estonia a promis ajutoare în valoare de aproape 0,8% din PIB-ul său, a stabilit Institutul pentru economie mondială din Kiel, scrie DIGI24.

Baza de date "Ukraine Support Tracker" arată că Estonia este urmată de Polonia, cu aproape 0,2%, și apoi de Lituania, cu aproape 0,1% din PIB.

În termeni absoluți, cele mai generoase promisiuni au venit din partea Statelor Unite, cu circa 7,6 miliarde de euro, urmate de Polonia, Marea Britanie și Germania. Țările UE, împreună, au promis circa 2,9 miliarde de euro, plus 1,4 miliarde de la instituțiile UE și 2 miliarde de la Banca Europeană de Investiții, transmite Agerpres.

Ukraine Support Tracker înregistrează sistematic valoarea ajutorului militar, financiar sau umanitar promis public Ucrainei de guvernele a 31 de state occidentale, a precizat institutul citat într-un comunicat de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău