Estonia consideră că aderarea Suediei și Finlandei ar spori securitatea regiunii baltice

  • 16 Mai 2022 10:32
Estonia consideră că aderarea Suediei și Finlandei ar spori securitatea regiunii baltice

Aderarea Suediei și Finlandei la NATO ar spori securitatea regiunii baltice, consideră ministrul de Externe al Estoniei, Eva-Maria Liimets, potrivit Reuters.

"Când vedem că în vecinătatea noastră noi țări democratice aderă la NATO, știm că acest lucru va însemna exerciții comune mai ample și o mai mare cooperare în domeniul apărării', afirmat șefa diplomației estoniene pentru Reuters, la Berlin, unde a participat sâmbătă la o reuniune cu omologii săi din Alianța Nord-Atlantică.

Eva-Maria Liimets și-a mai exprimat speranța că Suedia, Finlanda și Turcia vor depăși diferențele în legătură cu aderarea primelor două la NATO, adăugând că atmosfera de la reuniunea de la Berlin a fost foarte încurajatoare.

"Am observat unele diferențe, dar am văzut și disponibilitatea acestor țări de a depăși diferențele dintre ele", a adăugat ea.

Estonia apreciază consolidarea prezenței NATO în regiunea Mării Baltice, dar își dorește ca aliații să treacă de la întărirea prezenței la intensificarea apărării.

"Asta ar însemna să avem o prezență mai solidă a forțele terestre, dar și a apărării aeriene și maritime", a mai spus Eva-Maria Liimets.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău