Estonia a achiziționat peste 500 de rachete antitanc Spike SR

  • 23 Ianuarie 2022 18:45
Estonia a achiziționat peste 500 de rachete antitanc Spike SR

Estonia a comandat peste 500 de rachete antitanc de tip Spike SR - care sunt de fabricație israeliană, a precizat Centrul estonian pentru Investiții în Apărare (RKK). Primul lot de rachete antitanc va fi livrat Estoniei la sfârșitul acestui an și va include echipamente auxiliare, cum ar fi rachete de antrenament, dedicate utilizării pe parcursul perioadei de instruire. Agenția de presă ERR precizează că lansatoarele au fost deja livrate Estoniei, scrie defenseromania.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrul estonian pentru Investiții în Apărare (RKK), principalii utilizatori ai rachetelor antitanc Spike SR vor fi membrii Kaitseliit (Liga apărării din Estonia) – grupare paramilitară cu peste 15.000 de voluntari. Kaitseliit are deja în dotare sisteme antitanc de 90 mm, dar acestea vor fi înlocuite cu Spike SR, scrie sursa citată

Potrivit RKK, sisteme antitanc de tip Spike SR au un recipient de unică folosință, iar raza de acțiune este de până la doi kilometri și este, de asemenea, capabilă să lovească ținte aflate în mișcare. 

Colonelul Eero Rebo, șeful Statului Major General al Ligii Apărării, a declarat că noile arme vor crește semnificativ capacitățile de luptă antitanc ale Estoniei.

Rebo a precizat că „noile sisteme antitanc vor oferi o capacitate de luptă mai bună pentru unitățile Ligii Apărării, ajutându-ne astfel să lovim mai precis un adversar de la o distanță mult mai mare. Noile arme sunt extrem de importante pentru noi. Pe lângă arme, vom primi și echipamente auxiliare dedicate instruirii care ne ajută să reducem costurile legate de punerea în folosință a noilor sisteme, îmbunătățind în același timp eficiența unităților noastre pe câmpul de luptă.’’

Publicația Israel Defense a precizat că EuroSpike, un joint-venture format de companiile germane Diehl Defence și Rheinmetall Electronic în parteneriat cu compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems, a primit din partea Estoniei o comandă pentru 500 de rachete antitanc de tip Spike SR.

O testare a Spike SR a fost efectuată în Estonia în septembrie 2020, spune Israel Defence. Alte achiziții recente făcute de Estonia, în materie de tehnica militară, includ lansatoarele de grenade Carl-Gustaf M4.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău