EȘTI CEEA CE CITEȘTI | “Flacăra vie” - o nouă carte a scriitoarei Margareta Spânu Cemârtan (AUDIO)

  • 27 Noiembrie 2020 12:25
0%
00:00:00
00:00:00

O nouă carte a scriitoarei Margareta Spânu-Cemârtan, cu titlul “Flacăra vie”, a fost lansată zilele trecute la Muzeul de Etnografie din capitală. Volumul  conține versuri, articole din presă, semnate de scriitoare și recenzii despre cărțile sale, ale mai multor oameni de cultură.  Lansarea a avut loc în ziua de naștere a scriitoarei, originară din satul Mihăileni, Râșcani, care a fost deportată în Siberia la vârsta de 6 ani, împreună cu familia.

Margareta Spânu-Cemârtan s-a făcut cunoscută publicului prin dezvăluirea, pe paginile mai multor  cărți, printre care “Lupii”, „Siberia de Acasă”, „Fiarele”,  a suferințelor basarabenilor, cauzate de regimul bolșevic. Autoarea ar vrea ca tinerii să-i citească volumele, pentru că să cunoască prin ce perioade triste au avut de trecut părinții și buneii lor și să nu mai admită repetarea unor asemenea evenimente.

Cititorii pot să găsească în acest volum mai multe poezii de-ale mele - cele inspirate de amintirile din Siberia, altele mai lirice, cu tematică patriotică, sau cele adresate copiilor. Pot citi articolele publicate de-a lungul timpului în ziarul “Literatura și Arta” sau altele pe care le-am semnat, sau ale altor autori despre cărțile mele.

Aș dori ca tinerii să citească neapărat, să ia în vedere și să nu mai admită ceea ce a fost. A fost un genocid adevărat. Nu știu dacă a mai fost pe globul pământesc asemenea genocid ca cel sovietic, stalinist. Și îmi doresc ca tinerii să nu pățească ca noi, dar să ridice capul, să vadă soarele și totodată să vegheze la dreptate. Îl rog pe Dumnezeu să nu mai vină la putere așa regim diabolic cum a fost.  Să fie toți copiii fericiți, să nu pățească așa cum am pățit eu și alții de seama mea. Acum avem multă informație, lumea a progresat, dar nu trebuie să uităm trecutul, astfel nu vom ști cum să ne creăm viitorul”, a menționat Margareta Spânu-Cemârtan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău