Este puțin probabil ca forțele ruse să se retragă din sudul Ucrainei, afirmă ambasadorul rus la Londra

  • 08 Iulie 2022 14:27
Este puțin probabil ca forțele ruse să se retragă din sudul Ucrainei, afirmă ambasadorul rus la Londra

Rusia va învinge forțele ucrainene în întregul bazin minier Donbas din estul Ucrainei și este puțin probabil să se retragă de pe un vast teritoriu de pe coasta de sud a Ucrainei, a declarat ambasadorul Federației Ruse în Regatul Unit, Andrei Kelin, informează vineri Reuters, potrivit Agerpres.

Începând de la declanșarea invaziei ruse pe 24 februarie, forțele militare ale Rusiei și-au impus controlul asupra unei bucăți mari de teritoriu de-a lungul flancului sudic de lângă Crimeea, pe care Federația Rusă a anexat-o în 2014, și împinge treptat forțele ucrainene în afara celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei pe care Moscova le-a recunoscut ca state independente: Donețk și Lugansk, care împreună formează bazinul carbonifer Donbas.

Întrebat despre cum s-ar putea încheiat conflictul, ambasadorul rus Andrei Kelin a spus că forțele ucrainene vor fi alungate din întregul Donbas și că este puțin probabil ca forțele ruse și cele ale separatiștilor pro-ruși să se retragă din sudul Ucrainei.

"Vom elibera întregul Donbas", a declarat Kelin într-un interviu de la reședința sa din Londra, unde Winston Churchill obișnuia să discute despre Al Doilea Război Mondial cu ambasadorul lui Iosif Stalin.

"Sigur că este greu de prezis retragerea forțelor noastre din partea de sud a Ucrainei, pentru că noi avem deja experiența că după retragere încep provocările și oamenii sunt împușcați și așa mai departe", a spus ambasadorul rus.

Mai devreme sau mai târziu, Ucraina va trebui să decidă: fie să încheie un acord de pace cu Rusia, fie să continue "să alunece de pe deal" spre ruină, a subliniat Kelin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău