Este nevoie de mai mult pentru a opri mașinăria de război rusească, a declarat președintele Ucrainei în fața Congresului SUA

  • 16 Martie 2022 17:11
Este nevoie de mai mult pentru a opri mașinăria de război rusească, a declarat președintele Ucrainei în fața Congresului SUA

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcu apel miercuri la Statele Unite să "facă mai mult" în timpul "celor mai sumbre vremuri" pentru țara sa.

Președintele ucrainean s-a adresat membrilor Congresului SUA. "În cele mai sumbre vremuri pentru țara noastră, pentru întreaga Europă, fac apel la dumneavoastră să faceți mai mult. Este nevoie de noi pachete de sancțiuni, continuu și constant, în fiecare săptămână, până când mașina de război rusească se oprește. Este nevoie de restricții împotriva tuturor celor pe care se sprijină acest regim nedrept", a declarat președintele ucrainean în discursul său video.

Volodmir Zelenski a mai spus că SUA ar trebui să sancționeze toți politicienii ruși "care au rămas în funcții și nu au tăiat legăturile cu cei care sunt împotriva Ucrainei". "Toate companiile americane trebuie să părăsească piața din Rusia, să părăsească piața rusă imediat, pentru că este inundată de sângele nostru. Doamnelor și domnilor membri ai Congresului, vă rog să preluați conducerea și, dacă aveți companii în circumscripțiile dumneavoastră care finanțează mașina de război rusească, să puneți presiune pentru ca aceste companii să iasă din afacerile din Rusia. Vă cer asta, pentru a mă asigura că rușii nu primesc nici măcar un penny pe care să îl folosească pentru a distruge poporul Ucrainei", a declarat Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean a insistat, de asemenea, că este nevoie "de noi instituții, de noi alianțe" pentru oprirea războiului.

"Propunem crearea unei asociații, a unei uniuni de țări responsabile, care au tăria și conștiința de a opri imediat conflictele, de a asigura întreaga asistență necesară în numai 24 de ore, dacă este necesar, de a asigura inclusiv arme, dacă este necesar, sancțiuni, sprijin umanitar, sprijin politic, fonduri, tot ce este nevoie pentru a menține pacea și pentru a salva rapid lumea, pentru a salva vieți", a mai spus Volodimir Zelenski. 

Sursa: CNN/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:60 %
Vint:9,77 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău