Este clar că acest Parlament este unul antipopular, veterani

  • 17 Septembrie 2020 12:48
 Este clar că acest Parlament este unul antipopular, veterani

Reprezentanții Mișcării „Forța Veteranilor” susțin că veteranii au venit în fața guvernării strict cu revindecări sociale, economice și culturale, pentru a le asigura celor care au luptat pentru independența țării cel puțin niște condiții minime și acces la sistemul de sănătate. Guvernarea a acceptat doar o revendicare, dar și pe aceea Parlamentul a anulat-o.

Într-o conferință de presă la IPN, veteranul Constantin Covrig a declarat că, acum nouă luni, veteranii i-au înaintat actualei guvernări un pachet de revindecări. A fost format un grup de lucru pentru a elabora setul de acte legislative pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale veteranilor. Procesul a tot fost tergiversat, fiind acceptată o singură revindecare, care se referă la acoperirea de către stat a cheltuielilor pentru asigurarea medicală obligatorie a veteranilor. Proiectul a trecut de votul Parlamentului, dar nu a ajuns pe masa președintelui țării pentru promulgare, fiind întors în comisii. „Este clar că acest Parlament este unul anti-veterani, antipopular, mai bine spus. Că noi, veteranii, suntem același popor, de rând cu toții. Unica diferență e că noi am fost cei care am luptat pentru independența acestei țări”, a mai spus veteranul.

 

Dorel Roșca, veteran, a menționat că acțiunile actualei guvernări este o batjocură față de veterani. Ba mai mult, conducerea țării încearcă, prin diferite metode, să-i disperseze. „Stimați veterani, atâta timp cât o să fim noi dispersați, nu o să avem niciun succes. Ceea ce și s-a dovedit pe data de 16 august. Dacă eram noi 4-5 mii de oameni în Piața Marii Adunări Naționale, niciun mizerabil nu se apropia de noi să ridice mâna la noi. De aceea, fac apel la dumneavoastră: Fiți conștienți, dați să ne unim într-o singură forță și să ne apărăm interesele noastre. Acum, cât mai avem puteri. Mâine-poimâine o să fie târziu”, a mai spus Dorel Roșca.

Un alt veteran, Andrei Eremia, a spus că îi pare foarte rău că veteranii se lasă manipulați de diferiți indivizi, care promovează falsuri. „Haideți odată să ne trezim, stimați veterani. Nu vă lăsați manipulați. Chiar nu vi-i clar la toți că avem un stat putred până la oase. Avem un președinte, așa în ghilimele spus, dar eu îi zic un trădător, care vinde statul pe bucăți, dar îl întreținem cu 36 de milioane de lei pe an”, a spus veteranul.

Veteranii au mai spus că, având o astfel de guvernare antipopulară, care nu are grijă de cetățeni, se văd nevoiți să vină și cu revindecări politice, cerând demisii. Indiferent cine va veni la guvernare, veteranii vor fi mereu în opoziție și vor cere să fie respectate drepturile cetățenilor. Veteranii au mai spus că vor fi cu ochii pe alegerile prezidențiale din noiembrie și nu vor admite încălcări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
1
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Thu
-1
Fri
-2
Sat
-1
Sun
-1
Mon
-3

Curs oficial BNM 27 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0973 -0.1269
USD 17.3833 -0.0736
RON 4.3276 -0.0264
UAH 0.6175 -0.0027
RUB 0.2312 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău