Este 'aproape sigur' că Omicron nu este o variantă mai gravă decât Delta (Anthony Fauci)

  • 07 Decembrie 2021 18:50
Este 'aproape sigur' că Omicron nu este o variantă mai gravă decât Delta (Anthony Fauci)

Este 'aproape sigur' că varianta Omicron nu provoacă cazuri mai grave de COVID-19 decât Delta, a declarat marți pentru AFP cunoscutul om de știință american Anthony Fauci, adăugând că va trebui așteptat încă 'două săptămâni cel puțin' pentru a ști dacă aceasta este chiar mai puțin periculoasă.

'Este aproape sigur că nu este mult mai gravă decât Delta', a afirmat Fauci, consilier al Casei Albe pentru criza sanitară. 'Există unele semne ce arată că ar putea fi chiar mai puțin severă', a adăugat el în cursul unui interviu telefonic acordat agenției franceze de presă, transmite Agerpres.

'Cred că va lua încă două săptămâni cel puțin în Africa de Sud, iar apoi când vom avea mai multe infecții în restul lumii se va ști mai clar, dar s-ar putea să ne ia mai mult timp pentru a vedea nivelul real de gravitate', a subliniat el.

Datele provenite din Africa de Sud nu trebuie suprainterpretate, a avertizat dr. Fauci, indicând că populația acestei țări are particularitatea de a fi foarte tânără.

Dar noua variantă este cu toate acestea 'în mod clar mult mai contagioasă', probabil mai mult decât Delta, a afirmat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău