Escrocherii imobiliare cu prejudicii de peste opt milioane de lei. Victimele erau pescuite din rândul persoanelor social-vulnerabile și cu dizabilități psihice

  • 04 Decembrie 2018 15:06
Escrocherii imobiliare cu prejudicii de peste opt milioane de lei.  Victimele erau pescuite din rândul  persoanelor social-vulnerabile și cu dizabilități psihice

Șase persoane au ajuns pe mâna poliției, fiind suspectate de escrocherii imobiliare, trafic de ființe umane și privațiune de libertate. Victimele escrocilor erau persoane social-vulnerabile și cu dizabilități psihice din municipiul Chișinău, care aveau în proprietate bunuri imobile și care aveau datorii acumulate la serviciile comunale. Valoarea prejudiciilor provocate victimelor este estimată la peste opt milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, marți, 4 decembrie, au fost efectuate percheziții la domiciliile și în unitățile de transport ale figuranților în dosar. Aceștia sunt cercetați pentru, cel puțin, 15 cazuri de excrocherie. Suspecții le promiteau victimelor un trai mai bun, garantându-le, în locul apartamentelor din Chișinău, alte locuințe la sat, cu achitarea integrală a datoriilor acumulate la serviciile comunale.

În realitate, după ce le vindeau imobilele în bază de procură, victimele erau transportate în regiunea transnistreană, unde erau sechestrate și impuse să muncească în câmp, fără a fi remunerate. Altele ajungeau să vagabondeze. În cazul unei victime, care a atins vârsta de pensionare, făptuitorii și-au făcut procură și periodic ridicau pensia acesteia de la oficiul poștal. Altă victimă, sub amenințări fizice și psihice, a fost impusă să comită o infracțiune de escrocherie imobiliară, în comun cu unii membri ai grupului criminal.

Sursa: IPN

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău