Escaladare în Donbas | Forțele separatiste proruse folosesc sistemul de rachete antitanc Fagot

  • 15 Iulie 2020 12:23
Escaladare în Donbas | Forțele separatiste proruse folosesc sistemul de rachete antitanc Fagot
Reuters

Forțele militare separatiste din Donbas, sprijinite de Federația Rusă, au folosit, pe 14 iulie, sistemul de rachete antitanc Fagot pentru a trage asupra pozițiilor forțelor întrunite ale Ucrainei, aflate în apropierea satului Novomykhailivka, informează defenseromania.ro.

Sursa citată notează că, ootrivit agenției ucrainene de presă UNIAN, în urma acestui atac, întreprins mari seara de forțele separatiste proruse, șase soldați ucraineni au fost răniți. 

Militarii ucraineni care iau parte la Operațiunea Forțelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) a precizat, pe 14 iulie într-o postare pe Facebook, ca acest incident dovedește încă o dată că invadatorii ruși sunt dispus să deschidă deliberat focul asupra pozițiilor militarilor ucraineni și confirmă faptul că aceștia nu respecta acordurile de pace de la Minsk - în regiunile ocupate trebuiau retrase trupele și armamentele ruse dincolo de frontiera necontrolată de către Kiev.

Potrivit ultimelor informații, forțele militare separatiste au întreprins, la 14 iulie, 18 atacuri asupra pozițiilor armatei ucrainene din Donbas.  În atacurile lor, forțele separatiste au folosit sisteme rachete anti-tanc, diferite tipuri de lansatoare de grenade și mitraliere grele. 

În urmă cu două zile, la 13 iulie, un medic militar și doi soldați ucraineni și-au pierdut viața în estul Ucrainei în confruntări cu separatiștii ruși. Un militar a fost ucis într-un bombardament și altul a murit după ce a călcat pe un dispozitiv exploziv. Medicul militar și-a pierdut viața în timp ce încerca să îl evacueze pe soldatul ucis în explozie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău