Erupție vulcanică în Noua Zeelandă - Bilanțul deceselor a crescut la 20

  • 23 Ianuarie 2020 10:42
Erupție vulcanică în Noua Zeelandă - Bilanțul deceselor a crescut la 20

Bilanțul în urma unei erupții de luna trecută a vulcanului White Island din Noua Zeelandă a crescut joi la 20 de morți, după ce două persoane care au fost date dispărute au fost declarate oficial decedate, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Hayden Marshall-Inman din Noua Zeelandă și Winona Langford din Australia sunt cele două persoane care au fost date dispărute după erupția vulcanică și au fost declarate decedate, a indicat poliția.

''Medicul legist șef a hotărât că atât Winona, cât și Hayden au murit pe White Island'', a declarat comisarul adjunct de poliție John Tims.

Dintre cele 20 de persoane declarate decedate, 18 au murit în Noua Zeelandă și două în spitale din Australia.

Unii dintre supraviețuitorii grupului de 47 de persoane, majoritatea turiști, aflați în apropierea vulcanului la momentul erupției, la data de 9 decembrie anul trecut, sunt în continuare tratați în spitale din ambele țări după ce au suferit arsuri.

Autoritățile anchetează motivele pentru care agențiile de voiaj au fost autorizate să ducă turiști pe Whakaari, cunoscută și ca White Island, după ce nivelul de alertă al vulcanului fusese crescut cu câteva zile mai devreme. Potrivit premierului neozeelandez Jacinda Ardern, această anchetă ar putea dura până la un an.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău