Erupție uriașă a vulcanului Semeru din Indonezia. Imagini cu oameni fugind de norul de cenușă. Unele zone s-au întunecat complet

  • 04 Decembrie 2021 15:12
Erupție uriașă a vulcanului Semeru din Indonezia. Imagini cu oameni fugind de norul de cenușă. Unele zone s-au întunecat complet

O erupție a vulcanului Semeru, din sud-estul insulei Java, a acoperit sâmbătă cu cenușă mai multe localități din apropierea acestuia, fără ca deocamdată echipele de intervenție să fi informat despre posibile victime, relatează EFE.

Numeroși locuitori din Lumajang au fugit din zonă în timp ce în spatele lor avansa un uriaș nor de cenușă și fum, potrivit înregistrărilor video publicate pe rețelele de socializare. Vulcanul Semeru, cu o înălțime de 3.676 de metri, este printre cei mai activi din această țară, conform Agerpres.

Erupția a avut loc în plină zi în jurul orei locale 15:30 (8:30 GMT), însă norul dens de cenușă a cufundat în întuneric zonele învecinate vulcanului.

Agenția națională de vulcanologie a situat la 2 nivelul de risc în zonă (din maximum 4) și a emis o alertă de zbor pentru avioanele care survolează regiunea.

Agenția de gestionare a dezastrelor din Indonezia a informat pe rețelele de socializare că au fost trimise în regiune echipe de intervenție pentru a evalua riscurile.

În afara daunelor provocate vehiculelor și mai multor case, cel puțin un pod s-a prăbușit, a informat agenția pe Twitter.

Indonezia, o țară în care se află 127 de vulcani activi, se situează în așa numitul „Inel de foc al Pacificului”, fiind afectată frecvent de cutremure adesea de mică intensitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău