Erupția vulcanică din Noua Zeelandă: Bilanțul morților a crescut la 18

  • 17 Decembrie 2019 09:00
Erupția vulcanică din Noua Zeelandă: Bilanțul morților a crescut la 18

Autoritățile neozeelandeze au dezvăluit marți identitatea celor două persoane ale căror trupuri neînsuflețite nu au putut fi găsite după erupția de săptămâna trecută a vulcanului Whakaari, din nord-estul țării, bilanțul deceselor ridicându-se la 18, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Autoritățile caută în apele din jurul insulei nelocuite Whakaari, cunoscută și ca insula White Island, corpul neînsuflețit al Winonei Langford, o australiancă în vârstă de 17 ani, și al ghidului neozeelandez Hayden Marshall-Inman, de 40 de ani, dar condițiile meteo nefavorabile împiedică operațiunile de salvare.

Poliția neozeelandeză a completat procesul de identificare al victimelor publicând numele a 17 persoane decedate, inclusiv cei doi dispăruți, cărora li se adaugă o altă persoană care a murit într-un spital din Australia și a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

Lista, pe care se află doi neozeelandezi, 12 australieni și 3 americani rezidenți în Australia, include și numele ultimelor trei cadavre identificate: Richard Elzer (32 de ani), Julie Richards (47 de ani) și Barbara Hollander (49 de ani).

Alte 14 persoane rămân internate cu arsuri grave în spitale din Noua Zeelandă, majoritatea dintre ele în stare critică, iar alte 12 sunt spitalizate în Australia.

În total, 47 persoane se aflau pe insula Whakaari în momentul erupției vulcanului - 24 australieni, 9 americani, cinci neozeelandezi, patru germani, doi britanici, doi chinezi și un malaezian.

Vulcanul Whakaari, vizitat de peste 17.500 persoane în 2018, a intrat în erupție la 9 decembrie, când se afla la nivelul al doilea de alertă pe o scară cu cinci grade, care vestea o ușoară activitate vulcanică.

Whakaari, cu o înălțime de 321 metri și a cărui structură se află în proporție de 70% sub nivelul mării, este considerat unul dintre vulcanii cei mai activi din Noua Zeelandă și o mare atracție turistică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău