GALERIE FOTO | Eroii români căzuți în luptă pentru eliberarea Basarabiei, comemorați și la Orhei

  • 30 Mai 2020 15:38
GALERIE FOTO | Eroii români căzuți în luptă pentru eliberarea Basarabiei, comemorați și la Orhei

Mai mulți locuitor din satul Mana, raionul Orhei, s-au adunat ieri, de Ziua Eroilor, la Cimitirul Ostașilor Români din localitatea la o ceremonie de comemorare a celor căzuți în luptele grele pentru eliberarea Basarabiei, se arată într-un material realizat de INFOPRUT.RO.

Potrivit sursei citate, Sergiu Aga, parohul bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, a oficiat slujba parastasului pentru cei care își dorm somnul de veci în acest cimitir.  „Pentru enoriașii din aceste locuri cinstirea Eroilor Neamului Românesc, a celor adormiți în lagărele și închisorile Sibriei, a tuturor ce și-au dat viața pentru credința ortodoxă strămoșească, libertate și unitate de neam, reprezintă o onoare și o datorie sfântă. Trăind întru aceste valori, chiar și pe timp de molimă, adunatu-ne-am la Cimitirul Ostașilor Români din satul Mana, în această mare zi, a Înălțării Domnului Hristos, pentru a-I cinsti prin rugăciune. Le-am cerut în același timp mijlocirea în a-L ruga pe Bunul Dumnezeu să rânduiască lumină în conștiința noastră, spre a înțelege cine suntem și a ne mândri cu jertfa Eroilor ce a fost adusă ca un prinos de bună mireasmă, întru dobândirea demnității de ROMÂN”, a menționat preotul.

Totodată, părintele a subliniat că s-a rugat și pentru marele scriitor și gânditor Paul Goma, băștinaș al acestui sat și adormit de curând în Domnul. „El ne-a rămas pentru noi toți un exemplu de luptător împotriva ideologiei anti-creștine comuniste, dar și a tuturor celor ce ne doresc robiți de neadevăr și captivitate. EROILOR, VEȘNICĂ POMENIRE!”, a conchis Sergiu Aga.

Amintim că o ceremonie similară a avut loc și la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români de la Țiganca. Acolo, printre cei prezenți la ceremonia de comemorare au fost și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, colonelul Cristi Ladaniuc, atașat al apărării, militar și aero al ambasadei, Anca Corfu, consulul general al României la Cahul, dar și oficialități locale.

 

SURSA FOTO: INFOPRUT.RO

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău