Eroi români reînhumați în cutii de carton în Rusia. Reacția Ministerului Apărării de la București

  • 05 Octombrie 2017 23:55
Eroi români reînhumați în cutii de carton în Rusia. Reacția Ministerului Apărării de la București

Anchetă la Oficiul Național pentru Cultul Eroilor după ce au apărut în spațiul public fotografii în care osemintele eroilor erau ținute în cutii din carton. Ministrul Apărării și-a trimis corpul de control să facă verificări în acest caz.

Cel mai probabil, primele concluzii vor apărea la începutul săptămânii viitoare, precizează Digi24.

Corpul de control al MapN are misiunea de a face verificări la Oficiul Național pentru Cultul Eroilor și cu privire la modul cum a fost realizată ceremonia de reînhumare a eroilor români căzuți la Stalingrad, ceremonie care a avut loc la finalul lunii septembrie în Rusia, la Rosoșka.

În imaginile apărute în spațiul public se poate observa că osemintele celor 354 de ostași români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial au fost depozitate în niște cutii simple de carton care au fost apoi reînhumate.

Activitatea Oficiului Național pentru Cultul Eroilor a început, în acest proiect în anul 2006, în urma unui acord semnat între România și Rusia de identificare a rămășițelor ostașilor români căzuți la Stalingard.

Până în momentul de față au fost identificate osemintele a 2.300 de eroi dintr-un total estimat de aproximativ 4.000.

Amintim că ceremonia de reînhumare a rămășițelor a 345 de militari români decedați în luptele din 1942-1943, la Rossoșka, în apropiere de Volgograd - fostul Stalingrad, s-a desfășurat fără onorurile militare cuvenite ostașilor căzuți în luptă, conform unei dispoziții emisă de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău