Erling Haaland a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului. Cum arată TOP 10

  • 27 Decembrie 2023 19:41
Erling Haaland a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului. Cum arată TOP 10

Erling Haaland a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2023 de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS). Norvegianul a adunat un punctaj aproape dublu față de jucătorul de pe locul 2, Kylian Mbappe, în timp ce Lionel Messi s-a clasat doar pe 3.

 
Erling Haaland a fost desemnat pentru prima dată în carieră cel mai bun fotbalist din 2023 de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS), scrie Europsort.
 
Norvegianul, care a avut un an de vis în tricoul celor de la Manchester City cu care a reușit tripla Campionat - Cupă - Champions League, a mai fost recompensat pentru prestațiile sale și de UEFA, care l-a numit în august cel mai bun jucător al sezonului trecut.
 
În topul întocmit de IFFHS, Haaland a acumulat un punctaj (208) aproape dublu față de fotbalistul de pe locul 2, Kylian Mbappe (105).
 
Lionel Messi, câștigătorul din 2022 al acestui titlu, a fost abia pe locul 3, cu 85 de puncte.
 
În top 10 se mai află, printre alții, Jude Bellingham, Harry Kane și Vinicius Jr.
 
Printre cei mai buni 10 jucători din 2023 se numără 4 fotbaliști de la Manchester City, doi de la Real Madrid și câte unul de la Bayern, PSG, Inter și Inter Miami.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău