Ericsson, care a activat în Rusia 140 de ani, părăsește această țară

  • 29 August 2022 13:02
Ericsson, care a activat în Rusia 140 de ani, părăsește această țară

Furnizorul suedez de echipamente pentru rețelele de comunicații mobile Ericsson a decis să se retragă complet de pe piața din Rusia. Până la sfârșitul anului, activitățile sale din această țară vor fi restrânse complet, iar angajații vor fi concediați, scrie publicația 'Kommersant', citând surse de pe piața telecomunicațiilor din Rusia, scrie Rador.

Compania Ericsson a confirmat această informație pentru publicație, menționând faptul că își va reduce activitățile 'pe măsură ce își va îndeplini obligațiile față de clienți'. Compania a promis că va oferi angajaților sprijin 'financiar și social'. Amintim că Ericsson a suspendat furnizarea de echipamente către Rusia, la patru zile după începerea operațiunii militare din Ucraina, iar în luna aprilie a anunțat suspendarea activităților în țară și a trimis angajații în concediu cu plată.

Ericsson, împreună cu cei de la compania finlandeză Nokia, a fost cel mai mare furnizor de echipamente pentru rețelele mobile din Rusia. Potrivit surselor ''Kommersant'' de pe piața rusă, cota companiei finlandeze Nokia pe piața din Rusia a fost de 30-40%, iar cota Ericsson a fost de aproximativ 20%. Compania suedeză a venit în Rusia acum 140 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:4,12 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău