Eric Clapton: „Sunt bolnav, nu mai pot cânta”

  • 14 Iunie 2016 09:21
Eric Clapton: „Sunt bolnav, nu mai pot cânta”

Eric Clapton, poreclit „Slowhand”, ar putea fi obligat ca în viitorul apropiat să renunțe la chitară, un instrument care, începând cu formația „Cream” până la „Yardbirds” și culminând cu o lungă și prolifică carieră solo, l-a consacrat ca pe unul dintre giganții blues-ului și rock-ului contemporan.Într-un interviu recent…

Eric Clapton, poreclit „Slowhand”, ar putea fi obligat ca în viitorul apropiat să renunțe la chitară, un instrument care, începând cu formația „Cream” până la „Yardbirds” și culminând cu o lungă și prolifică carieră solo, l-a consacrat ca pe unul dintre giganții blues-ului și rock-ului contemporan.

Într-un interviu recent acordat revistei ”Classic Rock”, Clapton, născut în 1945 la Ripley, Marea Britanie, a făcut următoarea declarație: „Pentru mine, a cânta la chitară a devenit din ce în ce mai greu și trebuie să mă obișnuiesc cu gândul că această condiție nu se va îmbunătăți”.

Trebuie amintit că din cauza condițiilor sale precare de sănătate, același Clapton a fost constrâns în anul 2013 să-și anuleze câteva concerte din întreaga lume. Și, în ciuda faptului că la 20 mai a apărut cel de-al 23-lea album solo al faimosului chitarist, album intitulat „I still do”, această condiție pare să se agraveze. „Anul acesta am suferit mult. Totul a început cu o serie de dureri lombare care încetul cu încetul s-au transformat în ceea ce se numește neuropatie periferică”, a mai explicat interpretul emoționantei „Tears in Heaven”.

Această boala degenerativă și ireversibilă afectează în special nervii aflați la extremitățile corpului, cum ar fi mâinile sau brațele, iar una dintre diferitele cauze ale acestei boli este abuzul de alcool.

În acest sens, conștient de trecutul său și problemele sale de dependență, Clapton a adăugat că, luând în considerare toate aceste lucruri, faptul că încă mai este în viață poate fi considerat un „mare noroc”.
Articol de Luca Lampugnani
(www.ilgiornale.it – 13 iunie)
Traducerea: Cătălina Păunel

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău