Erdogan spune că Turcia va impune zone de securitate la est de Eufrat în Siria

  • 24 Septembrie 2018 10:06
Erdogan spune că Turcia va impune zone de securitate la est de Eufrat în Siria

Turcia va acționa la est de râul Eufrat în Siria și va impune zone de securitate așa cum a făcut și în nord-vestul acestei țări, a spus președintele Recep Tayyip Erdogan, conform unor comentarii apărute luni în mass-media turce, relatează Reuters.

La începutul acestui an, Turcia a desfășurat o operațiune militară pentru a prelua controlul asupra regiunii Afrin din Siria de la milițiile kurde siriene YPG, pe care Ankara le consideră organizație teroristă. YPG controlează de asemenea regiunea siriană de la est de Eufrat.

"Cu voia lui Dumnezeu, în perioada următoare vom spori numărul zonelor de securitate din Siria, care să cuprindă și regiunea de la est de Eufrat", a spus Erdogan într-un discurs în timpul unei vizite la New York.

Înainte de operațiunea Afrin, Turcia a desfășurat de asemenea o operațiune transfrontalieră numită Scutul Eufrat, care a avut ca țintă atât YPG, cât și luptătorii Statului Islamic la est de Afrin.

După încheierea operațiunii Scutul Eufrat la începutul lui 2017, Turcia a introdus sisteme locale de guvernanță în porțiunea de teren aflată sub controlul său și protejată de forțele turce. Ankara a făcut același lucru în Afrin.

Erdogan a mai atenționat în trecut că Turcia ar putea desfășura operațiuni militare împotriva milițiilor YPG de-a lungul frontierei siriene și, dacă va fi necesar, în nordul Irakului.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău