Erdogan și Putin discută despre îmbunătățirea legăturilor și oprirea războiului din Ucraina

  • 07 Octombrie 2022 14:14
Erdogan și Putin discută despre îmbunătățirea legăturilor și oprirea războiului din Ucraina

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin despre îmbunătățirea relațiilor bilaterale și a repetat disponibilitatea Ankarei de a lua parte la rezolvarea pașnică a războiului din Ucraina, a anunțat vineri biroul lui Erdogan, citat de Reuters.

Ultimele evoluții din Ucraina, pe care Rusia a invadat-o la începutul acestui an, au fost de asemenea discutate în timpul apelului, potrivit Direcției de Comunicații a Turciei.

Turcia, membru al NATO, are relații strânse atât cu Ucraina, cât și cu Rusia și a căutat să echilibreze legăturile în timpul războiului, respingând sancțiunile occidentale asupra Moscovei, dar criticând invazia rusă și livrând Kievului drone înarmate, transmite Agerpres.

Alături de Națiunile Unite, Turcia a intermediat acordul din iulie pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina din porturile ei de la Marea Neagră, în ceea ce rămâne singurul progres diplomatic semnificativ în conflictul care durează deja de șapte luni.

Relațiile Ankarei cu Moscova sunt complexe, cele două țări cooperând strâns în aprovizionările cu energie, în timp ce există dispute asupra Siriei, Libiei și Azerbaidjanului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău