Erdogan nu va participa la summitul Comunității Politice Europene

  • 31 Mai 2023 17:20
Erdogan nu va participa la summitul Comunității Politice Europene

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, reales pentru un al treilea mandat, nu mai participă la summitul „Comunității Politice Europene" (CPE), care se va desfășura joi, 1 iunie, în apropiere de Chișinău, scrie publicația Politico.eu.

Erdogan era așteptat la acest summit, care se dorește a fi o demonstrație de solidaritate în fața Rusiei, dar s-a retras în ultimul moment, notează sursa citată, care afirmă că trei oficiali implicați în pregătirea reuniunii i-au confirmat informația, transmite Agerpres.

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat marți la o conferință de presă că numai două delegații, pe care nu le-a precizat, nu-și confirmaseră încă participarea la reuniunea ce va avea loc la Castelul Mimi, situat la circa 30 de kilometri de Chișinău și unde se află o cramă renumită.

Summitul, desfășurat pentru a doua oară în acest format, reunește cele 27 de state membre ale UE, plus zece țări din vecinătatea blocului comunitar. Vor participa de asemenea președinții principalelor instituții ale UE, respectiv Comisia, Consiliul European și Parlamentul European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău