Erdogan: Instanțele vor corecta orice eventuale greșeli legate de condamnarea lui Ekrem Imamoglu

  • 17 Decembrie 2022 18:26
Erdogan: Instanțele vor corecta orice eventuale greșeli legate de condamnarea lui Ekrem Imamoglu

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă criticile conform cărora guvernul de la Ankara a influențat o interdicție dictată de justiție împotriva unui rival politic la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2023, transmite Agerpres.

Curtea Supremă va face ''aranjamentele necesare'' dacă există ''eventuale greșeli'', a spus Erdogan, după ce miercuri primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu, rival al președintelui turc, a fost condamnat la doi ani, șapte luni și 15 zile de închisoare pentru insultarea unor responsabili turci. De asemenea, în perioada menționată Imamoglu are interdicție de a participa la viața politică.

''Deocamdată nu există o interdicție'', a spus Erdogan în fața simpatizanților săi din orașul Mardin (sud-est), referindu-se la faptul că sentința contra lui Imamoglu nu este definitivă.

El i-a cerut opoziției să își desemneze în orice caz candidați la alegerile de anul viitor.

Ekrem Imamoglu (Partidul Popular Republican) a fost dat în judecată în urma unui discurs din 2019 în care i-a calificat drept "idioți" pe cei care au anulat alegerile locale din Istanbul. Pentru acuzația ce i-a fost adusă el putea primi până la patru ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău