Erdogan îl dă în judecată pe liderul principalului partid de opoziție, Kemal Kilicdaroglu

  • 24 Noiembrie 2017 18:01
Erdogan îl dă în judecată pe liderul principalului partid de opoziție, Kemal Kilicdaroglu

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan îl dă în judecată pe liderul principalului partid de opoziție, Kemal Kilicdaroglu, căruia îi solicită despăgubiri în valoare de 1,5 milioane de lire turcești (380.000 de dolari), a anunțat vineri agenția de presă Anadolu, citată de Reuters.

În cadrul unei întâlniri avute marți cu membrii formațiunii sale, Partidul Republican al Poporului (CHP), Kilicdaroglu a afirmat că membri ai familiei lui Erdogan au trimis 'milioane de dolari unei companii dintr-un paradis fiscal'.

Liderul CHP a criticat și Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare, care a zădărnicit eforturile de lansare a unei investigații privind așa-numitul scandal 'Paradise Papers.'

La rândul său, premierul turc Binali Yildirim a dat în judecată două cotidiane de opoziție care au relatat despre implicarea fiilor săi în acest scandal.

Peste 150.000 de persoane, printre care profesori, cercetători și avocați, au fost concediate sau suspendate din funcție în Turcia după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău