Erdogan avertizează regimul sirian că va plăti „foarte scump” atacarea soldaților turci

  • 11 Februarie 2020 16:20
Erdogan avertizează regimul sirian că va plăti „foarte scump” atacarea soldaților turci

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marți că guvernul sirian va plăti 'foarte scump' orice atac împotriva forțelor Ankarei în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, unde 13 soldați turci au fost uciși într-o săptămână, declanșând o ripostă, transmit Reuters și AFP.

„Noi am dat răspunsurile necesare părții siriene la cel mai înalt nivel. Mai ales în Idlib, au primit ceea ce au meritat. Dar nu este suficient, va exista o urmare. Pentru că, cu cât ne vor ataca militarii, cu atât vor plăti mai scump, foarte scump”, a afirmat Erdogan într-un discurs la Ankara.

Președintele turc a mai declarat că va anunța miercuri un plan detaliat de măsuri cu privire la evoluțiile din Idlib.

Ministerul turc al Apărării a anunțat marți că forțe guvernamentale siriene au părăsit orașul Nairab din regiunea nord-vestică Idlib și că un elicopter sirian a fost doborât în zonă în timp ce rebeli susținuți de Ankara au întreprins o ofensivă.

Treisprezece soldați turci au fost uciși în atacuri ale forțelor guvernamentale siriene săptămâna trecută, declanșând represalii din partea Ankarei.

Un responsabil turc a afirmat anterior că rebelii sirieni ar putea recuceri teritoriul pierdut în Idlib, transmite AGERPRES.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău