Erdogan avertizează că Turcia ar putea lansa o nouă operațiune militară în Siria

  • 31 Ianuarie 2020 19:15
Erdogan avertizează că Turcia ar putea lansa o nouă operațiune militară în Siria

Turcia ar putea lansa o nouă operațiune militară în provincia Idlib, aflată în nord-vestul Siriei, dacă situația nu va fi rezolvată în curând, a avertizat vineri președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează site-ul agenției Reuters, preluat de Mediafax.ro

Forțele armate ale președintelui sirian Bashar al-Assad, susținute de Rusia, au început să avanseze în Idlib.

Campaniile recente au dus la tensionarea relațiilor între Ankara și Moscova, care susțin părți opuse în conflictul sirian.

Erdogan a reiterat că Turcia nu poate face față unui nou val de imigranți. Acesta a declarat că Ankara nu va permite noi amenințări la granițele sale, chiar dacă trebuie să recurgă la puterea militară.

"Vom face ce este necesar atunci când cineva ne amenință teritoriul. Nu vom avea nicio alternativă decât să recurgem la aceeași variantă dacă situația din Idlib nu se va întoarce la normal în curând", a declarat Erdogan.

 

"Nu ne vom abține din a face ceea ce este necesar, inclusiv folosirea forței militare", a adăugat acesta.

Idlib este ultimul teritoriu sirian controlat de rebeli, iar mii de persoane au fost nevoite să părăsească provincia în ultimele săptămâni din cauza atacurilor aeriene ale forțelor siriene și ruse.

Sursa:MEDIAFAX.RO

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău