Erdogan: Autoritățile turce vor lua măsuri împotriva celor implicați în jafuri în regiunile afectate de cutremure

  • 11 Februarie 2023 18:00
Erdogan: Autoritățile turce vor lua măsuri împotriva celor implicați în jafuri în regiunile afectate de cutremure

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că guvernul va lua măsuri împotriva persoanelor implicate în jafuri și în alte delicte în regiunile afectate de cutremurele devastatoare de luni, din sudul țării, în contextul în care se pune tot mai acut chestiunea securității în acele zone, transmite Agerpres.

"Am declarat stare de urgență", a spus Erdogan în timpul unei vizite în zona sinistrată. "Aceasta înseamnă că, de acum încolo, oamenii care sunt implicați în jafuri sau răpiri ar trebui să știe că mâna fermă a statului este în spatele lor", a adăugat el.

Vineri, președintele turc a declarat că s-au înregistrat jafuri în unele zone. Nu este clar la ce fel de incidente de răpire s-a referit Erdogan, potrivit Reuters.

Securitatea în zona în care au avut loc luni două cutremure devastatoare a ajuns în prim plan după ce armata austriacă și-a suspendat operațiunile de salvare acolo din cauza a ceea ce un purtător de cuvânt a numit "o situație tot mai dificilă a securității".

La scurt timp, și Germania a anunțat că-și suspendă operațiunile de salvare în provincia turcă Hatay, tot din rațiuni de securitate.

Erdogan a mai spus că sute de mii de clădiri au devenit de nelocuit în sudul Turciei și că autoritățile vor demara în curând procesul de reconstrucție.

"Intenționăm să reconstruim sute de mii de clădiri. Vom lua măsuri concrete în câteva săptămâni", a adăugat el, menționând totodată că bilanțul a ajuns în Turcia la 21.043 de morți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău