Erdogan anunță că sistemul de rachete rusești va ajunge în Turcia în zece zile

  • 01 Iulie 2019 11:48
Erdogan anunță că sistemul de rachete rusești va ajunge în Turcia în zece zile

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că prima livrare a sistemului rus de rachete de apărare S-400 se va face în zece zile, au relatat duminică media din Turcia, la o zi după ce el a afirmat că nu vor exista sancțiuni americane legate de acest acord, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Turcia și SUA, aliați în cadrul NATO, sunt în dispută în legătură cu decizia Ankarei de a achiziționa rachete S-400. Washingtonul a atenționat cu impunerea de sancțiuni dacă livrarea va avea loc. Turcia a respins avertismentul, spunând că nu va renunța.

"În zece zile, poate într-o săptămână, va ajunge primul transport. I-am spus deschis acest lucru lui Trump", a declarat Erdogan, citat de ziarul Hurriyet, după o întâlnire cu președintele american.

SUA spun că rachetele S-400 compromit înțelegerea legată de avioanele de luptă F-35 ale companiei americane Lockheed Martin, pentru care Turcia este producător și cumpărător. Washingtonul a început de asemenea oficial procesul de a exclude Turcia din programul privind avioanele F-35, oprind instruirea piloților turci în SUA.

Însă Erdogan a declarat sâmbătă că Trump i-a transmis că nu vor exista sancțiuni din cauza acordului cu Rusia, după ce președintele american a afirmat că Turcia a fost tratată nedrept în legătură cu această decizie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău