Erdogan acuză UEFA de „atitudine discriminatorie”: „Sportivii care reprezintă Turcia sunt victimele unei campanii de linşaj”

  • 07 Noiembrie 11:53
Erdogan acuză UEFA de „atitudine discriminatorie”: „Sportivii care reprezintă Turcia sunt victimele unei campanii de linşaj”

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat joi Uniunea europeană de fotbal (UEFA) că a adoptat 'o atitudine discriminatorie' împotriva ţării sale, pentru că a deschis o anchetă disciplinară după saluturile militare făcute de jucătorii turci în timpul meciurilor, în plină ofensivă turcă în nordul Siriei, informează AFP.

'Sportivii care reprezintă ţara noastră în străinătate sunt victimele unei campanii de linşaj de la începutul operaţiunii', a declarat Erdogan în cursul unei conferinţe de presă la Anakara.

'Respingem atitudinea discriminatorie, injustă şi politică faţă de echipa noastră naţională şi faţă de cluburilor noastre', a adăugat liderul turc.

UEFA a anunţat, pe 15 octombrie, deschiderea unei anchete disciplinare la adresa Turciei, vizând o potenţială 'provocare politică' în urma saluturilor militare efectuate de internaţionalii săi în timpul partidelor cu Albania şi Franţa din preliminariile EURO 2020.

Jucătorii naţionalei Turciei au efectuat un salut militar după ce au egalat în meciul cu Franţa, pe 14 octombrie la Paris, în semn de susţinere faţă de militarii care participau la ofensiva Ankarei împotriva forţelor kurde din nordul Siriei.

Gestul a provocat indignare în Franţa, unde mai mulţi responsabili politici au cerut anularea meciului după un prim salut militar efectuat de jucătorii turci în cursul partide împotriva Albaniei, disputată cu câteva zile mai înainte.

Presa proguvernamentală turcă a luat o derizoriu această polemică, publicând fotografii în care apare atacantul francez Antoine Griezmann adresându-i un salut militar lui Emmanuel Macron, în momentul în care preşedintele Franţei a acordat Legiunea de onoare naţionalei 'cocoşului galic' în luna iunie, dar şi după finala Cupei Mondiale 2018 din Rusia.

'Atunci când unul dintre sportivii lui Macron face acest gest în faţa lui, nu îi impuneţi nicio sancţiune', s-a indignat Erogan joi, apărând dreptul sportivilor turci 'de a-i saluta pe soldaţii noştri după o victorie', transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chişinău
-2 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:3,1 m/s
Sun
3 °C
Mon
5 °C
Tue
5 °C
Wed
2 °C
Thu
0 °C

Curs oficial BNM 08 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3855 -0.0000
USD 17.4778 -0.0000
RON 4.0577 -0.0000
UAH 0.7329 -0.0000
RUB 0.2737 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău