Erasmus+ Moldova lansează campania națională de informare pentru studenți

  • 15 Septembrie 2016 23:48
Erasmus+ Moldova lansează campania națională de informare pentru studenți

Oficiul național Erasmus+ în Moldova lansează o campanie națională de informare pentru studenții interesați de studii europene.

În cadrul sesiunilor de informare „Erasmus+ Information Day”, cei care vor să obțină o bursă finanțată de Comisia Europeană vor avea posibilitatea să afle cum funcționează Programul UE pentru educație, formare, tineret și sport 2014-2020. Prima sesiune de informare a fost organizată la Academia de Studii Economice din Moldova, joi, 15 septembrie, transmite IPN.

Echipa Oficiului Erasmus+ în Moldova le-a vorbit studenților prezenți la întâlnire că participarea în cadrul acestui program le oferă mai multe beneficii, pe lângă posibilitatea de a face studii într-o țară din UE. Astfel, tinerii au oportunitatea să cunoască noi culturi, să se implice în diferite activități din mediul academic european, să creeze noi relații utile pe viitor în domniile de activitate.

Studenții din Republica Moldova au două posibilități să studieze în cadrul Erasmus+ – fie studii de scurtă durată, prin mobilitatea de credite obținute în timpul studiilor, fie de lungă durată, prin program comun de masterat, care prevede o perioadă de studii de la 12 la 24 de luni. Pentru a putea câștiga o bursă în cadrul Erasmus+ este necesară cunoașterea limbilor străine, în special limba țării pentru care se aplică.

Astfel de întâlniri de informare cu studenții vor avea loc și la Bălți, la Cahul, la Comrat, însă mai multe detalii despre organizarea acestora vor fi anunțate ulterior.

Până în 2016, mai mult de o mie de studenți și cadre didactice universitare din Moldova au beneficiat de o mobilitate prin intermediul programului Erasmus+.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău