FOTO | Episcopul de Bălți, PS Antonie a binecuvântat militarii Armatei Naționale, pentru misiunea „EUFOR ALTHEA” din Bosnia și Herțegovina

  • 01 Octombrie 20:30
FOTO | Episcopul de Bălți, PS Antonie a binecuvântat militarii Armatei Naționale, pentru misiunea „EUFOR ALTHEA” din Bosnia și Herțegovina

Astăzi, 30 septembrie 2024, Episcopul de Bălți, PS Antonie, însoțit de către PC părinte Dorian Revenco, protopopul de Bălți, au participat, la invitația locotenentului-colonel Grigore Bălan, comandantul interimar al Brigăzii I Infanterie Motorizată „MOLDOVA”, din Bălți, la ceremonia de detașare a primului contingent militar al Armatei Naționale în misiunea „EUFOR ALTHEA” din Bosnia și Herțegovina. Evenimentul a avut loc în incinta unității militare „MOLDOVA”, din Bălți.

 
Potrivit unui comunicat al Episcopiei de Bălți, PS Antonie a adresat un cuvânt de felicitare ofițerilor și ostașilor și a binecuvântat contingentul militar pentru misiunea din Bosnia și Herțegovina. Fiecare membru al contingentului militar a primit din partea episcopului Antonie câte o iconiță.
 
La ceremonie au fost prezenți Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Adrian-Mihail Tican, Gerant interimar, Consulatul General al României la Bălți, Anatolie Nosatîi, ministrul apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi, Boris Marcoci, deputat în Parlamentul R. Moldova, precum și Alexandr Petcov, primarul municipiului Bălți.
 
19 militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina – EUFOR ALTHEA.
 
Misiunea EUFOR ALTHEA va începe din 1 octombrie 2024 și va dura 12 luni. Asigurarea logistică va fi oferită de contingentul României.
 
EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina a fost instituită în anul 2004 și are misiunea de menținere a unui mediu sigur și stabil, cooperând pe deplin cu forțele armate și autoritățile civile ale țării. În prezent, în cadrul EUFOR ALTHEA sunt prezente 22 de țări.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:7,2 m/s
Wed
14
Thu
17
Fri
19
Sat
18
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău