Episcopia de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) oferă burse pentru elevii din R. Moldova

  • 18 Februarie 2021 11:19
Episcopia de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) oferă burse pentru elevii din R. Moldova

Bursele „Mecena Vasile Stroescu”, oferite de românii din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, au ajuns la alți trei elevi din Glodeni, Rîșcani și Drochia, prin intermediul PS Antonie, Episcop de Bălți, scrie infoprut.ro.

Potrivit sursei citate, bursierii sunt de la Liceul Teoretic „Vasile Coroban”, or. Glodeni, Liceul Teoretic „Liviu Damian”, or. Rîșcani și Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, or. Drochia, iar PS Antonie le-a vorbit că prin aceste modeste burse Episcopia de Bălți încearcă să sprijine măcar câțiva copii, dornici să studieze, dar care întâmpină greutăți de ordin material.

Episcopul de Bălți a menționat că banii pentru aceste burse au fost oferiți de românii ortodocși din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, cu sediul la Paris, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

Directorii instituțiilor de învățământ din Glodeni, Rîșcani și Drochia au mulțumit Episcopiei de Bălți pentru ajutorul acordat tinerilor liceeni, menționând că acest ajutor este binevenit și că le va fi de mare folos familiilor din care vin acești tineri implicați în activitățile liceelor unde studiază.

Bursa „Mecena Vasile Stroescu” a Episcopiei de Bălți a fost instituită la propunerea Preasfințitului Antonie, Episcop de Bălți, și aprobată de către Permanența Consiliului Eparhial al Episcopiei de Bălți în luna septembrie 2020, în contextul Anului Omagial al Pastorației Părinților și Copiilor și Anul Comemorativ al Filantropilor Ortodocși Români declarat în cadrul Patriarhiei Române. Valoare bursei este de 700 de lei moldovenești și se acordă lunar pe parcursul întregului an de învățământ. În anul de învățământ 2020–2021 Episcopia de Bălți acordă unsprezece burse „Mecena Vasile Stroescu”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău