Episcopia de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) donează 14 laptopuri elevilor de la liceele și colegiile din Bălți

  • 11 Februarie 2021 10:18
Episcopia de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) donează 14 laptopuri elevilor de la liceele și colegiile din Bălți

Miercuri, 10 februarie, PS Antonie, Episcop de Bălți, însoțit de către PC Protoiereu Valeriu Cernei, vicar administrativ și PC Preot Dorian Revenco, preot misionar în cadrul Episcopiei de Bălți, a donat, elevilor de la liceele și colegiile din municipiul Bălți, douăsprezece din cele paisprezece laptopuri destinate pentru elevii din municipiu, transmite TVR MOLDOVA.

Astfel, potrivit sursei citate, Episcopul de Bălți a vizitat șase instituții de învățământ din Bălți: IP Liceul Teoretic „George Coșbuc” (director - Viorica Bujor), IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (director Nina Grapă), IP Liceul Teoretic „B.P. Hasdeu” (director Dumitru Babin), IP Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” (Elena Ungureanu), Colegiul de medicină (Andrei Sochircă), Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” (Anatol Moraru).

PS Antonie a spus că donația de laptopuri se înscriu în alte proiecte desfășurate de Episcopia de Bălți, prin care Instituția Religioasă a Bisericii Ortodoxe Române încearcă să vină în ajutor, pe cât îi stă în putere, elevilor care doresc să învețe, dar care întâmpină greutăți de ordin material.

PS Antonie a menționat că laptopurile constituie darul preoților și credincioșilor români din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

Directorii liceelor și colegiilor au mulțumit pentru daruri, menționând că laptopurile sunt binevenite și le va fi de mare folos tinerilor în procesul de învățământ. Un cuvânt de mulțumire au rostit și elevii beneficiari. 

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale cu sediul la Paris (Mitropolit - Înaltpreasfințitul Părinte Iosif) este alături de Episcopia de Bălți, sprijinind activitățile sale social-filantropice. Cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale Episcopia de Bălți a reușit să doneze, la început de an școlar, 101 de tablete educaționale copiilor din cuprinsul Episcopiei de Bălți și să acorde elevilor de liceu, 11 burse „Mecena Vasile Stoescu”, în valoare de 700 lei, timp de zece luni. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău