Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) a donat 30 000 de lei pentru sistemul sanitar din orașul Bălți

  • 07 Aprilie 2020 10:26
Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) a donat 30 000 de lei pentru sistemul sanitar din orașul Bălți

Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) a donat 30 000 de lei pentru sistemul sanitar din orașul Bălți. Într-un comunicat de presă al Episcopiei, plasat pe pagina sa de Facebook, se precizează că “luni, 6 aprilie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălți, însoțit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălți, PC părinte Florentin Doboșeriu, consilier economic al Episcopiei de Bălți și PC părinte Dorian Revenco, a făcut o vizită la Spitalul Clinic din Bălți /…/ și la Centrul de Sănătate Publică din Bălți /…/”.

“La Spitalul Clinic din Bălți clericii Episcopiei de Bălți au donat suma de 25 000 (douăzeci și cinci mii), bani adunați de la preoții din Episcopia de Bălți. PS Antonie a menționat că în data de 27 martie a adresat o scrisoare către preoții din cadrul Episcopiei de Bălți, rugându-i să fie solidari și să contribuie financiar fiecare cu cât poate, pentru a veni în ajutorul medicilor în aceste momente de grea încercare”, se spune în comunicat.
 
Împreună cu donația de bani, clericii Episcopiei de Bălți au adus pentru medicii și bolnavii din Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic din Bălți mere, lămâi, mandarine, banane și struguri. Alte 5 000 de lei au fost donate Centrului de Sănătate Publică din Bălți pentru laboratorul bacteriologic, care din această săptămână va începe efectuarea testelor la Covid - 19.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău