Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei a acordat burse unui număr de 5 elevi care studiază în licee din localitate

  • 10 Aprilie 16:23
Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei a acordat burse unui număr de 5 elevi care studiază în licee din localitate

„Marți, 9 aprilie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălți, însoțit de PC Preot Dorian Revenco, protopopul de Bălți, și PC Andrian Agapi, preot misionar în cadrul Episcopiei de Bălți, a făcut o vizită la cinci licee din Bălți: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” (director - Aurelia Bălan), Liceul Teoretic „George Coșbuc” (director - Viorica Bujor), Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (director - Nina Grapă), Liceul Teoretic „B.P. Hașdeu” (director - Dumitru Babin) și Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” (director - Elena Ungureanu)”, precizează un comunicat al Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, transmite Radio Chișinău.

„Preasfințitul Părinte Antonie a înmânat, cu această ocazie, tinerilor de la liceele din Bălți, cinci burse ale Episcopiei de Bălți. Fiecare bursier a primit din partea ierarhului Episcopiei de Bălți și câte o Carte de rugăciune. 

La Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Episcopul Antonie a înmânat doamnei Carolina Boscan, profesoară de istorie, o Diplomă de Gratitudine, pentru promovarea adevărului istoric despre neamul românesc și pentru încurajarea elevilor de a participa la concursurile de istorie organizate de Episcopia de Bălți. La Liceul Teoretic „George Coșbuc” de aceeași distincție, Diplomă de Gratitudine, s-a învrednicit doamna Rodica Andruh, profesoară de istorie. Diplome de Gratitudine, de asemenea, pentru încurajarea tinerilor de a participa la concursurile de istorie organizate de Episcopia de Bălți, PS Antonie a înmânat doamnelor Valentina Cincilei și Margareta Cernavca de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, doamnei Ina Veverița de la Liceul Teoretic „B.P. Hașdeu” și doamnei Veronica Zariciuc de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”.

PS Antonie le-a mulțumit profesorilor pentru munca lor jertfelnică depusă pentru educarea tinerei generații.

Reprezentanții celor cinci licee din Bălți au mulțumit Episcopiei de Bălți pentru burse, apreciind ajutorul acordat de Episcopia de Bălți tinerilor care vin din familii cu venituri modeste. Cuvinte de mulțumire pentru bursele primite au adresat și tinerii bursieri.

În anul de învățământ 2023 – 2024, Episcopia de Bălți acordă, pentru zece luni, 41 de burse (20 de burse „Mitropolit Visarion Puiu” (850 de lei) și 21 burse „Mecena Vasile Stroescu” (700 de lei)). Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” și „Mecena Vasile Stroescu” sunt oferite cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, păstorită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

Mitropolitul Visarion Puiu (1879 - 1964) este primul ierarh care a păstorit la Bălți (1923 - 1935), iar Vasile Stroescu (1845 - 1926) este cel mai mare filantrop român din Basarabia, care a făcut mult bine semenilor săi și a rămas în conștiința urmașilor ca mare ctitor de școli, spitale și biserici. Aceste burse vin să ne amintească de modelele pe care le-am avut noi în acest spațiu și pe care suntem chemați să le urmăm”, precizează Biroul de Presă al Episcopiei de Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău