Episcopia de Bălți a ajutat o mamă cu cinci copii să aibă propria casă

  • 27 August 2022 17:02
Episcopia de Bălți a ajutat o mamă cu cinci copii să aibă propria casă

PreaSfințitul Antonie, Episcopul de Bălți, împreună cu un sobor de preoți a oficiat slujba de sfințire a casei familiei Antoci din satul Valea Rusului, comuna Pruteni, raionul Fălești.

Reprezentanții Episcopiei de Bălți au aflat despre viața, deloc ușoară, a familiei Antoci când au mers la Fălești, la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, pentru a oferi una dintre cele 30 de burse ale Episcopiei de Bălți, transmite nordnews.
 
Doamna Eugenia, mama celor cinci copii  a crescut la internat, apoi toată viața a trăit prin  cămine. Timp de cincisprezece ani familia Antoci a locuit în orașul Fălești, într-o cameră de cămin cu suprafața de 29 m2, fără bucătărie și  baie. Doamna Eugenia este cunoscută de localnici ca fiind o femeie harnică și o mamă grijulie, care își educă corect și cu multă jertfă cei cinci copii ai săi. Cei trei copii, care fecventează școala, sunt lăudați de pedagogi că sunt ascultători și au rezultate școlare bune.
 
Ulterior, Episcopia de Bălți a făcut un apel la oamenii de bună credință  și instituții pentru a contribui la procurarea unei case. În data de 17 august, familiei Antoci i s-a cumpărat prima lor casă.
 
PreaSfințitul Antonie a felicitat familia Antoci cu faptul că de azi înainte vor avea propria casă și a mulțumit Pcuv. Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor, pentru dragostea și generozitatea pe care o arată constant basarabenilor prin gesturile sale de caritate, menționând că cea mai mare parte din suma plătită pentru casa familiei Antoci vine din partea Preacuvioșiei Sale.
 
Pcuv Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, în cuvântul său, a menționat că a fost îndemnat de PS Antonie să contribuie la achiziționarea acestei casei și acum, când vede această casă, trăiește o imensă bucurie că cei cinci copii de azi înainte vor avea condiții decente de trai.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău