Episcopia Basarabiei de Sud (MItropolia Basarabiei, Patriarhia Romana) doneaza 150 000 de lei spitalelor din regiune

  • 10 Aprilie 2020 10:32
Episcopia Basarabiei de Sud (MItropolia Basarabiei, Patriarhia Romana) doneaza 150 000 de lei spitalelor din regiune

Episcopia Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) a făcut o donație de 150 000 lei unor spitale din regiunea de Sud a Republicii Moldova.

Prin intermediul protopopiatelor locale, spitalele din localitățile Ștefan Vodă și Căușeni au primit 100.000, respectiv 50.000 de lei cu care pot achiziționa echipament de protecție și alte dotări necesare în pandemia de Covid-19. Preoții din Protopopiatul Căușeni au donat și echipament de protecție Spitalului Raional „Ana și Alexandru” din localitate: 40 de seturi de echipamente medicale de primă necesitate pentru protecția personalului medical, cărți de rugăciune și produse de necessitate, scrie Basilica.ro

Cu această ocazie, Părintele Episcop Veniamin a amintit despre lucrarea vindecătoare a sfinților și despre responsabilitatea creștinilor de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin.

După ce a mulțumit personalului medical, ierarhul și-a exprimat preocuparea pentru situația din orașul Ștefan Vodă, unde sunt multe cazuri de infectare. Episcopia, prin Protopopiatul Ștefan Vodă, a donat Spitalului Raional Ștefan Vodă suma de 100.000 de lei moldovenești.

 Spitalele vor folosi banii pentru a cumpăra echipament suplimentar, termometre, dezinfectanți, măști, mănuși, dar și medicamente pentru persoanele vulnerabile și bolnave.

Preasfințitul Părinte Veniamin a mai transmis un cuvânt de speranță și de încurajare și L-a rugat pe Dumnezeu să-i ocrotească pe lucrătorii medicali și să-i răsplătească pe binefăcătorii care au făcut posibile donațiile în bani ale Episcopiei.

În aceeași zi a avut loc o procesiune cu moaștele Sf. Mare Mucenic Pantelimon, Vindecătorul de boli, care se păstrează în biserica din Cahul ce îi poartă numele. Procesiunea a trecut, cu scurte popasuri de rugăciune, dar fără prezența credincioșilor, prin orașele Cahul, Cantemir, Leova, Cimislia, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă.

La fiecare oprire, Preasfințitul Părinte Episcop a rostit o ectenie și rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii, rugându-l pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon să-i ocrotească atât pe bolnavi și pe medicii care-i îngrijesc, cât și pe cei sănătoși din întreaga țară.

Cu puțin timp în urmă, Episcopia Basarabiei de Sud a mai făcut o donație de 20 000 lei pentru spitalul din Cahul. ȘI Episcopia de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei a donat, recent, 30 000 lei pentru sistrmul sanitar din orașul Bălți. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău