Epidemiolog: China este vulnerabilă în fața unui nou val de coronavirus din cauza lipsei imunizării de grup

  • 17 Mai 2020 11:15
Epidemiolog: China este vulnerabilă în fața unui nou val de coronavirus din cauza lipsei imunizării de grup

China încă se confruntă cu „marea provocare” a unui potențial al doilea val de infecții cu COVID-19, deoarece nu s-a înregistrat o imunizare de grup în rândul comunității, a avertizat unul dintre epidemiologii de top ai țării, scrie Digi24.ro

Dr. Zhong Nanshan, consilierul medical principal al guvernului chinez, a confirmat într-un interviu acordat pentru CNN, sâmbătă, că autoritățile locale din Wuhan, orașul în care noul coronavirus a fost raportat pentru prima dată în decembrie, au ascuns detalii cheie despre amploarea focarului inițial.

China a raportat peste 82.000 de cazuri de coronavirus și cel puțin 4.633 de decese, conform datelor Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) din țară.

Dar epidemiologul chinez susține că autoritățile nu ar trebui să se complacă în actuala situație, deoarece există în continuare pericolul ca un al doilea val de infecții să se extindă.

În ultimele săptămâni au apărut noi grupări de cazuri de coronavirus în China, în Wuhan, precum și în provinciile de nord-est ale Heilongjiang și Jilin.

„În acest moment, majoritatea chinezilor sunt încă sensibili la infecția cu COVID-19, din cauza lipsei imunizării de grup. Ne confruntăm cu o provocare mare, și situația nu este mai bună decât cred țările străine în acest moment”, a mai spus epidemiologul, potrivit Mediafax.

Zhong a spus că în prezent trei vaccinuri chineze sunt în faza de studiu clinic în țară, dar până la găsirea unei soluții „perfectă” este probabil să mai treacă „ani”.

„Trebuie să testăm din nou și din nou, folosind diferite tipuri de vaccinuri. Este prea devreme pentru a trage orice concluzie despre ce tip de vaccin este bun pentru acest tip de coronavirus, de aceea cred că obținerea unui vaccin va dura mult mai mult”, a spus el.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău